Triggerpistekäsittelyt

Triggerpiste on solmuke lihassäikeessä, jossa useat lihassyyt ovat pysyvästi supistuneet. Yleensä trigger-piste on noin herneen kokoinen, mutta se voi myös olla yhtä pieni kuin nuppineula. Triggerpiste pitää lihasta jatkuvasti jännittyneenä. Useimmilla ihmisillä on kymmenittäin triggerpisteitä eikä niitä yleensä huomaa jokapäiväisessä elämässä. Triggerpiste on lihakseen tai sen kalvolle tuleva kipupiste, joka säteilee kipua yleensä samalle, joskus pitkällekin triggerpisteestä olevalle alueelle.

Triggerkivuille on tyypillistä, että niihin eivät särkylääkkeet auta kunnolla. Yleisin syy triggerpisteen syntyyn on lihaksen ylikuormitus. Stressi edistää triggerpisteiden syntymistä. Triggerpiste on kehon viimeinen keino jännittää lihasta, kun energiaa ei enää ole. Toinen paljon esiintyvä syy on kudosvauriot. Jännittämällä tiettyjä lihaksia keho yrittää suojella vahingoittunutta kohtaa. Aivot päättelevät hermostosta tulevien viestien perusteella, että jokin kohta on vahingoittunut. Nämä viestit eivät ole valitettavasti aina luotettavia. Tämän vuoksi triggerpisteet voivat johtua myös häiriöstä hermostossa. Triggerpisteen syy ei ole aina jäljitettävissä. Joskus triggerpisteet pysyvät, vaikka siihen ei ole enää aihetta. Triggerpisteet voivat syntyä kivusta ja aiheuttaa itse kipua. Itse triggerpisteeseen sattuu vain, kun sitä painaa kovasti.

KATSO HINNASTO

Triggerpisteet voivat myös vaikuttaa kehon autonomisiin toimintoihin, kuten ruoansulatukseen, verenkiertoon, hieneritykseen, tasapainoaistiin ja näköaistiin. Häiritsemällä yhteisvaikuttavien lihasten keskinäistä tasopainoa, triggerpisteet voivat johtaa myös raajojen vääriin asentoihin ja liikeratoihin, mistä seuraa nivelten kuluminen. Triggerpisteiden aiheuttama jännitys lihaksissa voi aiheuttaa muihin lihaksiin ylikuormitusta ja uusia triggerpisteitä.

Jos ei ole viitteitä vakavasta vammasta tai sairaudesta, joka vaatisi välitöntä lääketieteellistä hoitoa, kannattaa aina kokeilla triggerpisteterapiaa, koska se on halpa ja turvallinen hoitomuoto ilman haitallisia sivuvaikutuksia. Tavanomainen lihasvenyttely ei poista triggerpisteitä. Toisaalta, tuore triggerpiste saattaa kadota rentouttamalla täysin lihas, jossa triggerpiste sijaitsee. Valitettavasti tämä pehmeä keino toimii harvoin jo pitkään kehossa olleiden triggerpisteiden kohdalla.

Katja_250x235

Tervetuloa!

Otathan yhteyttä minuun, jos haluat tietää lisää!
Katja@hierojakatja.fi

HIERONTA-PALVELUT
KLASSINEN HIERONTA
KUUMAKIVIHIERONTA
INTIALAINEN PÄÄHIERONTA
KASVO- JA PUREMALIHASTEN HIERONTA
RASKAUSAJAN- JA JÄLKEINEN HIERONTA
MUUT
HOIDOT
PASSIIVISET VENYTYKSET
KINESIOTEIPPAUS
TRIGGERPISTEKÄSITTELY

Comments are closed.