Urheiluhieronta

Urheiluhieroja käyttää tilanteen mukaan asiakkaalle soveltuvia klassisen- ja urheiluhieronnan otteita, riippuen hoidon tavoitteesta ja siitä mitä aluetta hierotaan. urheiluhierontaa antavalta hierojalta edellytetään laajempaa ymmärrystä urheilun aiheuttamien harjoitteiden ja rasitusten vaikutuksesta kehoon. Vastaavasti taito annostella hierontaa siten, että se edesauttaa urheilijaa optimaalisesti eri harjoittelu- ja kilpailujaksoissa/-tilanteissa, erottaa urheiluhieronnan ns. perushieronnasta.

Nimestään huolimatta urheiluhierontatekniikoita käytetään myös kuntoliikkujan tarpeisiin. Esimerkiksi kestävyysjuoksua harrastavien jaloissa voi ajoittain esiintyä penikkataudin (lihasaitiosyndrooma) oireita, joita voidaan helpottaa oikean tyyppisellä hieronnalla.

Lihasten rentoutuminen mahdollistaa niiden kehittymisen, siksi hieronta on tärkeä osa lihashuoltoa. Säännöllinen lihashuolto ehkäisee myös rasitusvammoja, esimerkiksi revähdyksiä ja ponnistuspäänsärkyä treenin yhteydessä. Urheiluhieronnasta on apua myös työperäisiin lihasrasituksiin.

Mikä on urheiluhieronnan tarkoitus?

Urheiluhieronnan päätarkoituksena on lievittää stressiä ja jännitystä, joka kertyy kehon pehmytkudoksiin liikunnan aikana. Myös lihasten aineenvaihdunnan vilkastuminen ja nopeuttamaan kuona-aineiden poistumista elimistöstä. Hieronnalla voidaan hoitaa ylirasituksesta johtuvia pieniä vammoja ja vaurioita nopeasti ja tehokkaasti. Hieronta voi estää niitä pieniä vammoja, jotka usein ovat suoritusta haittaamassa, riippumatta siitä onko huippu-urheilija vai satunnaisliikkuja.

Hieronta-aikaa varatessasi sinun ei tarvitse tietää kumpi hierontamenetelmä (Klassinen – Urheiluhieronta) on sinulle parempi. Teen arvion hierontaa tehdessäni ja huolehdin siitä, että saat juuri sinulle sopivan hieronnan.

Urheiluhieronta 1
Klassinen hieronta
Urheiluhieronta 2
Intialainen päähieronta
Urheiluhieronta 3
Kasvo- ja purentalihasten hieronta
Urheiluhieronta 4
Raskausajan- ja jälkeinen hieronta
Urheiluhieronta 5
Kuumakivi-hieronta